Sommardäcken ska på

Sommardäcken ska på

Hej hopp bloggen!

Tjugo minuter kvar på dagen och jag ser verkligen fram emot när klockan slår fem. Då ska jag nämligen åka till ett däckhotell i Vänersborg där jag har mina sommardäck till bilen, jag är lite sen med mitt byte men det är för att jag har haft bilen inne i snart en vecka på verkstad. Dock så läste jag någonstans att de sköt fram det datumet till den sista april så jag får fortfarande köra med vinterdäcken på om jag vill, men vem vill det tänker jag. Fördelen med ett däckhotell är att när jag kommer för att hämta mina däck så är de helt nytvättade och fälgarna är polerade, snacka om att det kommer ge bilen ett rejält lyft utseendemässigt. Att bara få bort de här tråkiga fälgarna som sitter på bilen nu och istället få på ett fräscha mattsvarta fälgar kommer göra susen. Jag saknar faktiskt lite den tiden då man tog riktigt bra hand om sin bil, men nu är det inte längre möjligt med tanke på att man har familj och jobb som måste gå före. Det var minst en timme om dagen som las på att ta hand om bilen och det kunde vara allt från att bara polera lacken till att rengöra hela underredet. Min familj har alltid varit besatta av bilar och om jag inte minns helt fel så har vi alla våra däck samlade på samma däckhotell, det säger en del om hur noggranna vi är med våra fordon. För mig började det när farsan köpte sin första cabriolet, då fick jag upp ögonen för bilar och sedan dess har det egentligen bara växt. Jag är fortfarande väldigt intresserad av bilar och motorer men som sagt så finns inte riktigt tiden där. Nu måste jag börja packa ihop så att jag hinner till Vänersborg innan verkstaden stänger.  


Kommentarer är stängda.